Bijenschans Corversbos

In 1906 waren er ongeveer 40 schansen liggend in de heidevelden in het Gooi. Deze schansen werden gemaakt in oude leemkuilen waar ze verdiept in het landschap lagen, beschermt tegen de gure winden die over de hei waaiden. Ook was het makkelijk om de korven door middel van een heg te beschermen tegen de kudde schapen die er toen nog volop aanwezig waren.

Gelukkig is de bijenschans in het Corversbos bewaard gebleven. In nationale wandelroutes en in diverse beschrijvingen van natuurmonumenten wordt de bijenschans genoemd.
Door de afgelegen ligging is de bijenschans helaas een makkelijke prooi voor vandalen: In januari 2001 werd de schans voor een groot deel door brand verwoest. Ook het gebouwtje waar imkerbenodigdheden werden opgeslagen brandde volledig af. Enkele bijzondere korven overleefden de brand niet.
Met man en macht is de schans herbouwd. Natuurmonumenten verzorgde de bouwtekening en leverde ons hout (larix en eiken). De leden, onder bezielende leiding van de voorzitster, zetten zich in bij het bouwen van de schans en het nieuwe clubhuis.

Op 6 mei 2007 werd de hernieuwde bijenschans officieel en feestelijk geopend door Natuurmonumenten, in aanwezigheid van de leden en de sponsors.

Openingtijden Op donderdagavond is de vaste verenigingsavond en zijn de imkers bezig, u kunt dan kennis maken met deze eeuwenoude bezigheid.Verder bent u altijd welkom als het hekje open staat, om even te kijken of een potje honing te kopen. Wilt u als groep ontvangen worden, of een afspraak maken dan kunt u beter even kontakt opnemen. Dhr H.Rempe, hrempe@hetnet.nl, tel 035-5823127