Bezoekerscentrum Natuurmonumenten

Het bezoekerscentrum is een ideale startplaats voor een wandeling of fietstocht op de 's-Gravelandse Buitenplaatsen. U vindt er informatie en expositie over de Gooi en Vechtstreek, speurtochten voor alle leeftijden, een winkel en gelegenheid om iets te drinken. Achter het bezoekerscentrum vindt u een speeltuin, een kleine botanische tuin en een aantal bijenkasten.

's-Gravelandse Buitenplaatsen

Rijke kooplieden uit Amsterdam bouwden hier begin 1600 prachtige buitenverblijven, waar veel aandacht was voor tuinen en parkbossen. Iedere buitenplaats heeft zijn eigen karakter en is nu het domein van natuur, cultuur Èn de wandelaar. Natuurmonumenten heeft een groot deel van deze Buitenplaatsen in beheer. Een herstelpan moet dit unieke gebied weer in oude luister terugbrengen.

Herstelplan Buitenplaatsen

Natuurmonumenten wil de oude glorie van de ís-Gravelandse Buitenplaatsen weer terugbrengen, met aandacht voor de unieke cultuurhistorie, de natuur en recreatieve mogelijkheden. Er is daarom een ambitieus herstelplan ontwikkeld. Elk jaar worden op een aantal plaatsen verspreid over het gebied herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Openingtijden woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Let op: het bezoekerscentrum is gesloten op maandag en dinsdag!
Contactgegevens telefoonnummer 035-6563080
Meer informatie www.sgravelandsebuitenplaatsen.nl